Finansiel og strategisk rådgiver for Ementor ved køb af Atea

ATRIUM har været finansiel og strategisk rådgiver for Ementor i forbindelse med købet af Sveriges største IT-infrastruktur- og produktforhandler, Atea, fra investeringsfonden 3i.

Formålet med købet var at blive markedsledende i alle 4 nordiske lande Sverige, Danmark, Norge og Finland. Købet skabte endvidere en stærk strategisk platform for yderligere vækst i Norden og et selskab med styrker og kompetencer til at tage markedsandele uden for de nordiske markeder.

Transaktionen gennemføres som et køb af 100 % af aktierne i Atea Holding AB. Finansieringen af købet skabtes ved etablering af en factoring facilitet baseret på de to selskabers debitormasse samt gennem en aktieudvidelse i Ementor ASA, der er noteret på Oslo Børs. Aktieudvidelsen var prospektkrævende men kunne gennemføres i løbet af kort tid gennem en finansieringsmodel udviklet til transaktionen.

Jeg lærte ATRIUM at kende som en meget professionel, vedholdende og kreativ modpart i fusionen mellem Ementor og Topnordic. Efterfølgende har ATRIUM med stor succes været vor rådgiver ved opkøbet af Atea, hvor jeg var meget tilfreds med udfaldet. Jeg kan varmt anbefale dem som finansiel rådgiver.Jo Lunder, CEO for Ementor ASA
Ementor-kob-Atea
 • Transaktion

  Køb

 • År

  2006

 • Handelsværdi

  Ikke offentliggjort

 • Proces

  Auktionsproces

 • Industri

  IT