Finansiel rådgiver for Danionics ved indgåelse af joint venture med GP Batteries

ATRIUM har været eksklusiv finansiel rådgiver for Danionics i forbindelse med etableringen af et 50/50 joint venture med GP Batteries, Singapore.

Danionics producerede genopladelige lithium-ion batterier til mobiltelefoner og laptops og bidrog til joint venturet med teknologi og produktionsudstyr, mens GP Batteries bidrog med ny kapital (USD 25 mio.) til fortsat udvikling.

ATRIUMs rolle var at afsøge Danionics’ muligheder for at flytte produktionsfaciliteter til Kina enten alene eller sammen med en eller flere partnere. Alternativt, hvis det måtte være mere fordelagtigt for aktionærerne, at sælge virksomheden.

Med udgangspunkt i Danionics vanskelige finansielle situation var en løsning af meget stor betydning for selskabets aktionærer. Mange forskellige løsningsalternativer blev undersøgt inden for en kort periode, og forhandlingen afsluttedes succesfuldt med GP Batteries.

GP Batteries er blandt verdens 10 største batteriproducenter af alkaline batterier, og Danionics’ teknologi ville komplementere GP Batteries’ produktprogram og herved give dem teknologisk adgang til den del af elektronikmarkedet med størst vækst.

Danionics-JV-GP
 • Transaktion

  Joint Venture

 • År

  2004

 • Handelsværdi

  USD 25 m

 • Proces

  Eksklusiv rådgiver ved etablering af joint venture

 • Industri

  Teknologi