Finansiel rådgiver for Nordzucker i forbindelse med salg af aktiviteterne i Anklam

ATRIUM har været finansiel rådgiver for Nordzucker AG i forbindelse med salget af Danisco Sukkers tyske datterselskab, Danisco Sugar GmbH (Anklam), til hollandske Royal Cosun.

Danisco Sugar GmbH ejede to anlæg, som producerede hhv. sukker og bioethanol, beliggende i byen Anklam i den tyske delstat Mercklenburg-Vorpommern. Sukkerkvoten i Anklam udgjorde ca. 115.000 tons ud af en samlet kvote for Danisco Sukker på 966.000 tons.

De tyske konkurrencemyndigheder meddelte, efter at Nordzucker havde indgået en aftale om køb af Danisco Sukker, at en gennemførelse af aftalen krævede et frasalg af Danisco Sukkers aktiviteter i Tyskland, dvs. sukkerfabrikken Anklam.

ATRIUM forestod salget i en kontrolleret auktionsrunde til de bydere, som kunne accepteres af de tyske konkurrencemyndigheder. Salget skulle gennemføres under et stærkt tidspres, idet den oprindelige køber til Anklam ikke blev accepteret af konkurrencemyndighederne.

Køber endte med at blive Royal Cosun, som er producent af ingredienser til fødevarer såsom sukker, industriel alkohol og kartoffelprodukter, og selskabet er den største og eneste sukkerproducent i Holland.

Nordzucker-sale-of-Anklam
 • Transaktion

  Salg

 • År

  2009

 • Handelsværdi

  Ikke offentliggjort

 • Proces

  Auktionsproces

 • Industri

  Fødevarer