september 2024

Finansiel rådgiver for K.W. Bruun & Co ved salget af K.W. Bruun Import og K.W. Bruun NxT til Global Auto Holdings Limited

K.W. Bruun & Co er en dansk familiefondsejet koncern med aktiviteter inden for bilbranchen og en historie, der strækker sig tilbage til 1914. Koncernen består af fem divisioner og beskæftiger ca. 900 medarbejdere i Danmark og Sverige. K.W. Bruun Import og K.W. Bruun NxT udgør koncernens kerneaktiviteter inden for import og distribution af biler og reservedele.

K.W. Bruun Import er en af Nordens største bilimportører med import af biler og reservedele for bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi i Danmark og Sverige, og Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Hongqi og Voyah i Danmark alene. K.W. Bruun NxT udvikler digitale forretningskoncepter inden for mobilitet gennem selskaberne Bilabonnement og auto.nu, og ejer værkstedskæden Quickpoint. De samlede aktiviteter havde en omsætning på 10 mia. kroner i 2023.

Global Auto Holdings Limited (GAHL) er en international bildetailkoncern, der omfatter datterselskaberne Alpha Auto Group i Nordamerika og Lookers i Storbritannien. GAHL driver 164 bilforhandlere, der repræsenterer mere end 40 af verdens førende bilmærker på tværs af USA, Canada, Storbritannien og Irland. Med en omsætning på 6,7 milliarder dollar i 2023 har GAHL cementeret sin position som en af de største aktører på det globale bildetailmarked.

Med GAHL som ny ejer er ambitionen, at K.W. Bruun Import ikke alene skal styrke sin position nationalt, men i høj grad også realisere en international ekspansionsstrategi. Købet af K.W. Bruun Import og K.W. Bruun NxT markerer et vigtigt skridt for GAHL mod at etablere sig som bilimportør i Europa, og K.W Bruun selskaberne vil fungere som strategisk brohoved for yderligere konsolidering og ekspansion.

Tilbage
Transaktionstype
Salg
År
2024
Handelsværdi
Ikke offentliggjort
Proces
Auktion
Industri
Consumer Goods